Venturion Health & Care Venturion
Interview met

Melton Marengo

Functie

Controller

Case

Behoefte aan een extra financieel medewerker

Afgenomen dienst

Vaste ondersteuning

Branche

Zakelijke markt

Domein

Financiële administratie

Melton Marengo is controller en geeft sturing aan de financiële afdeling van Venturion Health & Care. Venturion heeft jarenlange ervaring op het gebied van professionalisering van organisaties in de zorgsector. Met verschillende entiteiten waaronder AtHomeFirst, Treve, TriviumPlus, Treve MO, WMOFirst en Medifirst opereren zij in de markt. De diensten van deze merken bestaan uit het leveren van thuiszorg en huishoudelijke hulp, maar ze detacheren ook Wmo consulenten en adviseren gemeenten op het gebied van zorg, wonen en welzijn.

Door de enorme groei die de organisatie doormaakt was er behoefte aan een extra financieel medewerker op de afdeling waar op dit moment 5 mensen werken. “Door een oud-medewerker van Quoratio, die werkzaam is bij Venturion, kwamen wij in contact met Quoratio. Op dat moment was er nog geen behoefte, maar toen deze later wel ontstond, konden wij snel schakelen.”

“Tot dat moment werd de functie bekleed door een uitzendkracht. Omdat er toch behoefte was naar iemand met een stevige boekhoudkundige achtergrond, besloten we het deze keer anders aan te pakken.  Quoratio heeft hierbij goed naar ons geluisterd. De trainee had nog weinig ervaring, maar de MBA-opleiding waarmee hij bezig was gaf de doorslag. Ook beschikte hij over de juiste competenties, waaronder communicatie vaardigheden, wat erg belangrijk is bij een functie waarin je met veel stakeholders te maken hebt.”

Wij zijn voor een win-win situatie gegaan. Iemand die mee kan draaien in het primaire proces en zichzelf daarin wil ontwikkelen.

“Onze nieuwe collega van Quoratio was niet onzeker, maar toch was duidelijk te zien dat hij steeds zekerder werd over zijn output. Bij Venturion communiceren we open, eerlijk en direct met elkaar en dat doet hij ook. Zijn belangrijkste werkzaamheden zijn het inboeken van inkoopfacturen, de facturatie en het verwerken van bankmutaties voor de divisie AtHomeFirst BV.

De trainee van Quoratio past perfect bij Venturion en alle verwachtingen die wij vooraf hadden zijn uitgekomen.”

delen:
loading