Stichting Humanitas DMH
Interview met

Marika Roodzant

Functie

Directeur

Case

Behoefte aan ondersteuning en kennis op de salarisadministratie

Afgenomen dienst

Vaste en tijdelijke ondersteuning

Branche

Zorg

Domein

Salarisadministratie

Stichting Humanitas DMH

“Stichting Humanitas DMH is een grote aanbieder van zorg, wonen, welzijn en maatschappelijke dienstverlening met meerdere vestigingen verspreid over het land. Humanitas probeert veel te veranderen binnen de organisatie en mee te groeien met ontwikkelingen als digitalisering, robotisering en verschillende wetswijzigingen. Dit brengt uitdagingen met zich mee, waaronder het implementeren van softwaresystemen, het efficiënter maken van processen, maar ook het leggen van verbindingen tussen salarisadministratie, financiële administratie en zorgadministratie.”

“Door de digitalisering zijn bepaalde processen vereenvoudigd, maar omdat alles meer en meer met elkaar verweven raakt, wordt het ook steeds complexer. Administrateurs moeten nu meer overstijgend naar het werk en de processen kijken. Hierdoor wordt er meer gevraagd van ons personeel op het gebied van kennis dan voorheen. Door die omslag kwamen er vacatures vrij die we hebben opgevuld met mensen van Quoratio.”

Quoratio schakelt snel, reageert proactief en denkt met je mee.

“In eerste instantie waren we voornamelijk op zoek naar tijdelijk personeel, maar later zijn we ook met vaste invulling gaan werken. Het fijne aan werken met de consultants van Quoratio is dat zij enthousiast zijn over het vak en uit eigen beweging voor het administratievak hebben gekozen. Daarnaast beschikken zij al over de benodigde basiskennis en pikken ze dingen die ze nog niet weten snel op. Wij hebben twee medewerkers via Quoratio gehad. De medior consultant heeft goed werk geleverd na het uitvallen van een collega. Helaas was onze ervaring met de junior consultant minder dan verwacht. Gelukkig werken we in goed overleg aan een oplossing om toch de juiste kwaliteit te krijgen op de afdeling.”

“We waren op zoek naar mensen met hbo-niveau, die begrijpen dat er bij salarisadministratie veel meer komt kijken dan alleen administreren. De professionals van Quoratio vallen in deze categorie en zijn bovendien op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de zorg; een markt die nooit stilstaat.”

delen:
loading