GGZ inGeest
Interview met

Petra van Engelen

Functie

Teammanager Zorgadministratie

Case

Behoefte aan extra ondersteuning na reorganisatie

Afgenomen dienst

Tijdelijke en vaste ondersteuning

Branche

Zorg

Domein

Zorgadministratie

GGZ inGeest

Petra van Engelen is Teammanager Zorgadministratie bij GGZ inGeest in Amsterdam. Na een grote reorganisatie, die veel impact had op de afdeling zorgadministratie, is besloten om met Quoratio samen te werken. “Door de reorganisatie verliet een aantal mensen onze organisatie en werden mensen op andere functies geplaatst. Hierdoor moesten we snel schakelen en door mensen van Quoratio te detacheren, hebben we een groot gat kunnen opvullen.”

“Door alle veranderingen binnen de organisatie zochten we mensen die er meteen staan en direct aan de slag kunnen. We hadden behoefte aan mensen die de kar kunnen trekken, maar ook aan uitvoerende mensen. Quoratio kon ons deze verschillende types leveren. Het zijn allemaal jonge, gedreven mensen. Hierdoor is er op de afdeling nu een goede balans tussen mensen met veel ervaring binnen de organisatie en jonge mensen die vol enthousiasme en met een frisse blik naar vraagstukken kijken. Zo leren we van elkaar.”

Wij leren van hen en zij leren van ons.

“Zorginstellingen en zorgverzekeraars moeten tegenwoordig snel kunnen schakelen. De afspraken met zorgverzekeraars worden steeds ingewikkelder, dus moet je als zorgorganisatie makkelijk mee kunnen bewegen met de markt en wat er vanuit zorgverzekeraars wordt gevraagd. Doordat de trainees van Quoratio intern zijn opgeleid, weten ze wat er komt kijken bij zorgadministratie en wat er van een moderne zorgadministrateur gevraagd wordt. Het is daardoor makkelijk om ze in de organisatie in te passen.”

delen:
loading