Detailtresult Groep
Interview met

Debby Pellekooren

Functie

Manager Personeels- en Loonadministratie

Case

Behoefte aan mensen met ander soort competenties

Afgenomen dienst

Vaste ondersteuning

Branche

Zakelijke markt

Domein

Salarisadministratie

Detailresult Groep

Detailresult Groep exploiteert onder andere de supermarktformules Dirk van den Broek en DekaMarkt. Debby Pellekooren, manager Personeels- en Loonadministratie bij Detailresult Services, vertelt over haar ervaringen met Quoratio.

Quoratio heeft goed geluisterd naar wat we nodig hebben.

“Met zo’n 22.000 mensen op de loonlijst van Detailresult Groep heeft mijn team een grote verantwoordelijkheid om iedereen juist, volledig en tijdig z’n salaris te betalen. En heel belangrijk: we zijn ook verantwoordelijk voor de afwikkeling van verzuim, door- en uitstroom van personeel. Je moet je voorstellen dat het verloop binnen een supermarktbedrijf groot is. Elke periode hebben we te maken met een grote groep nieuwe en vertrekkende collega’s, met name vakkenvullers. Dat is iets waar je als supermarktbedrijf nu eenmaal mee te maken hebt, maar wat wel een geoliede administratieve organisatie vereist met een team bevlogen en leergierige professionals.”

Ander soort competenties
“In 2015 zijn we met AFAS gaan werken en zijn onze personeels- en loonadministratie geïntegreerd. Dat had uiteraard ook personele gevolgen. Er zijn een aantal collega’s vetrokken, anderen kregen een nieuwe rol die ze zich eigen moesten maken. Het is geen geheim dat het salarisvak door de snelle digitalisering verandert. Processen zijn veelal geautomatiseerd en dat maakt de behoefte aan collega’s met een ander soort competenties groot. Toen er een gegeven moment een aantal vacatures open stonden, hebben we contact gelegd met Quoratio. Voor mij een goede bekende vanuit mijn vorige baan.”

Betrokken en bevlogen
“Ik ben tevreden over de salarisadministrateur ‘nieuwe stijl’ die ik via Quoratio in mijn team heb kunnen plaatsen. Bij het opstellen van onze wensen en competenties heb ik aangegeven dat ik gedrag en houding van kandidaten belangrijker vind dan ervaring. Het vak van salarisadministrateur kun je leren, maar verantwoordelijkheidsgevoel, betrokkenheid en bevlogenheid moeten in je zitten. Daar heeft Quoratio goed naar geluisterd en op geselecteerd. De match was wat mij betreft raak. Onze kandidaat neemt z’n verantwoordelijkheid, blijft doorvragen en past goed in het team. En door de opleiding die hij via Quoratio volgt, zit het met zijn vakkennis ook wel goed.”

Professionele samenwerking
“De samenwerking met Quoratio ervaar ik als prettig en professioneel. Met mijn eerste contactpersoon had ik een goed contact. Toen de klik met zijn opvolger er wat mij betreft niet helemaal was, werd dat goed opgelost door direct iemand anders aan me te koppelen. Ik ben dan ook goed te spreken over de betrokkenheid en de snelle actie die Quoratio in haar relatiebeheer heeft laten zien.”

delen:
loading