15 juli 2019 Accountants- en administratiekantoren

De huidige arbeidsmarkt is krap. Dat maakt het voor elk bedrijf moeilijk om de ideale collega te vinden. Dat geldt zeker voor accountantskantoren. Relatief weinig studenten kiezen namelijk deze richting, waardoor niet voldoende instroom van onderaf is, en daarbovenop zoeken bedrijven vaak profielen met een aantal jaar ervaring. En logisch ook; de ideale accountant beheerst het vak én heeft de vaardigheden om zaken als wet- en regelgeving over te brengen op klanten en relaties. Maar zo iemand vinden is, zeker in de huidige arbeidsmarkt, zoeken naar een speld in een hooiberg. Denk daarom eens breder, buiten de gebaande paden. Wij geven drie tips om je ideale collega te vinden.

Tip 1: Zoek iemand met andere vaardigheden

Door de toenemende automatisering zijn de werkzaamheden van accountants veranderd. Waar het vakgebied voorheen intensief administratief was, nemen systemen veel werk uit handen. Denk aan gegevens als facturen die nu digitaal worden ingevoerd. Bovendien verschuift veel werk richting de klant. Dus waar een accountant voorheen zowel het werk moest doen als een product moest opleveren, hoeft hij nu enkel nog dat product te controleren. Zo blijft er meer tijd en ruimte over voor andere zaken.

Accountancy draait dus steeds minder om het opleveren van producten als jaarrekeningen of salarisstroken, en steeds meer om advisering. Dat maakt bijvoorbeeld relatiebeheer met de klant steeds belangrijker, en daar zijn bepaalde vaardigheden voor nodig. Een accountant moet bijvoorbeeld niet bang zijn om de telefoon op te pakken of langs te gaan bij klanten. Mensen met een achtergrond in de horeca, telemarketing of andere dienstverlenende baan zijn dan ook heel geschikt als starter in de accountancysector. Deze mensen hebben immers klantgevoel en weten precies hoe je een goede relatie met de klant opbouwt. Iets wat tegenwoordig misschien nog wel belangrijker is dan opleiding.

Tip 2: Zoek iemand met een andere denkwijze

Naast andere vaardigheden, heeft de ideale collega ook een bepaalde denkwijze. Juist doordat het accountancy-vak minder uitvoerend is geworden dankzij automatisering en systemen, wordt van een accountant andere dingen verwacht. De ideale accountant is minder bezig met wat er in het verleden is gebeurd, maar kijkt daarentegen meer vooruit naar de toekomst. Vergelijk het met een architect. Die wordt geacht in staat te zijn kansen te signaleren en deze te kunnen grijpen. En net zoals een architect moet weten welke bouwmaterialen geschikt zijn, hoe stevig een fundament moet zijn en wat er nodig is om een toekomstbestendig bouwwerk te maken, heeft ook een accountant inzicht in systemen nodig. Want alleen dan is diegene in staat om processen te ontleden en ze efficiënter te maken, te verbeteren.

Tip 3: Zoek iemand met een praktijkgerichte opleiding

Bij het woord ‘ambacht’ denk je misschien niet meteen aan accountancy. Toch heeft het wel degelijk raakvlakken. Denk aan een bakker: in de praktijk is het natuurlijk al lang mogelijk om broden machinaal te bakken. Maar wat als die machines een storing krijgen? Dan heb je een ambachtsman nodig, iemand die weet hoe je broden bakt wanneer de techniek het onverhoopt laat afweten.

Zo is het ook met accountants. De ideale accountant-collega begrijpt hoe systemen werken en hoe de administratie in elkaar steekt. Vertrouwt niet blind op ICT en weet de stof zó te doorzien dat hij zelf ook in staat zou zijn om de boekhouding te doen. Wanneer je zo iemand vindt, weet je zeker dat het werk niet stil komt te liggen wanneer systemen mochten uitvallen. Bovendien heeft de gemiddelde bakker echt passie voor zijn vak – anders kiest hij er immers niet voor om bakker te worden. En die passie, dat is precies wat wij bij Quoratio ook zoeken in onze medewerkers.

Ben je nieuwsgierig wat onze medewerkers met passie voor hun vak jouw organisatie kunnen brengen? Neem contact op met Vincent Bouwens.

delen:
loading