13 maart 2019 Algemeen

Blauw bloed? Nee, vandaag geen koninklijk verhaal. Een praktisch, eerlijk verhaal geschreven door een van onze kersverse nieuwe medewerkers. Malique Steenbrink, Employer Branding & Online Recruitment Markteer, werkt sinds 1 februari bij Quoratio en deelt haar ervaringen na haar eerste maand bij ons op ons kantoor in Bunnik. Wellicht zeg jij na het lezen van haar verhaal; “oranje bloed past ook bij mij!”

Aan het inwerkinfuus?

Eigenlijk begon mijn bloed al sneller te stromen na de leuke gesprekken die ik had met een recruiter van Quoratio op een HR tech event. We deelden veel kennis en zij vertelde me dat zij haar haar team verder wilde uitbouwen. Het werd tijd dat er dan een Recruitment Marketeer aan boord kwam! In 2018 heeft Quoratio een flinke groei doorgemaakt. Het is van 270 medewerkers naar ruim 500 gegroeid. Met 8 vrouw sterk, bestiert recruitment het werving & selectieproces. Ook de marketingafdeling is van 2 naar 7 man gegroeid en ik mag de bruggenbouwer tussen deze twee afdelingen zijn. Lucky me! Trouwens, we zoeken nog meer collega’s. Check hier de vacatures en de werken en leren mogelijkheden van Werken bij Quoratio.

In het sollicitatieproces merkte ik oprechte interesse in mijn ambitie. Ik hoorde dat ik kon meedenken over waar Quoratio naartoe wil groeien en werd blij van de positieve drive voor een verdere optimaliseringsslag en het campagnematig werven van nieuwe consultants en trainees. Dus zoals we dat marketingtechnisch altijd zo lekker kunnen verwoorden ‘echt werken aan de voorkant van de funnel’.

Ik vind ook de kernwaarden van een organisatie belangrijk, alleen ze moeten niet te bedacht zijn. Ze moeten iets toevoegen en terug te zien zijn in het gedrag van de medewerkers. Staan we voorop in ontwikkeling? Ik zeg altijd maar, daar heb jezelf de sleutel toe samen met je team. Persoonlijke en professionele ontwikkeling is de ruggengraat van de traineeships. Dus ja, dat gaat wel op! Vrolijke vakkundigheid? Zeker, er is veel kennis in huis. De marketingafdeling bestaat nu uit mensen met ieder hun eigen specialisme, precies zoals ik dat altijd voor me zag. We werken hard, maar lachen ook veel in ons ‘marketinghok’ waar de deur letterlijk en figuurlijk bijna altijd open staat.

Eerste dag – werken bij Quoratio

Als oranje je lievelingskleur nog niet was, dan proberen ze daar bij Quoratio wel verandering in te krijgen. Er lag een supertof onboardingspakket voor mij klaar. Met het nodige leesvoer, praktische kantoorartikelen, maar ook een muts en t-shirt voor de bootcampsessies iedere week op dinsdag. Oh, en vergeet het lieve kaartje niet van het team, dat ze zo blij zijn met mijn komst. In het kader van: ik ga het Employer Brand verder uitrollen en we helpen met z’n allen mensen aan een mooie baan met opleidingsmogelijkheden, is het wel van uiterst belang dat je dat zelf ook voelt! Ook viel ik deze maand gelijk met mijn neus in de boter omdat ik jarig was en er nog een oranje verrassing op mij te wachten stond.
Zie hieronder:

quoratio onboarding

Waar het bloed nog meer gaat stromen

Pas een maand op weg, maar al veel gehoord en gezien en zo veel leuke dingen op de agenda. Aankomende tijd gaan we veel van ons laten horen. We hebben onderzoek gedaan naar de arbeidsmarkt, onze doelgroepen, gaan voor een mooie content strategie en gaan onze doelgroep gerichter bereiken met aansprekende verhalen op kanalen waar zij zich bevinden. We denken niet alleen na over de werving, maar ook over de retentie. Ook daar is een koppeltje voor gevormd binnen ons team en we werken samen met de HR Development Managers.

Ook reis ik  eind maart af naar Bulgarije om mijn ervaringen binnen het Employer Branding vakgebied tot nu toe te delen. Neem hier een kijkje. Ik ga in op trends, storytelling, het maken van persona’s, ambassadeurschap, de employee journey toon ook een glimp van onze mooie plannen voor 2019-2020.

Wil jij iets aan ons kwaijt en/of meer weten over werken bij Quoratio? Laat het Malique of ons recruitmentteam weten via recruitment@quoratio.nl.

Lef tonen, betekent voor mij: kansen pakken, hard werken, soms op je … gaan, successen vieren en samen lachen!

We zijn dan wel actief binnen de zorgsector, maar Malique heeft niet echt aan het ‘inwerkinfuus’ gezeten hoor. We hoorden achteraf dat ze vrijwilliger is bij Sanquin en een aantal keer per jaar bloed doneert. Nou, wij hopen dat ze nog veel oranje bloed verspreidt.

delen:
loading