05 februari 2019 Zorg

Toen Zorgon, onderdeel van Quoratio, een trainingslocatie zocht voor haar trainees schoot het Diakonessenhuis te hulp. In het ICT-opleidingslokaal van het oudste ziekenhuis van Nederland maakte de traineegroep kennis met de mogelijkheden van het HiX EPD.

Als tegenprestatie voor deze gastvrijheid deed Zorgon eind vorig jaar alle centrale applicatiebeheerders een HiX-training cadeau. Omdat het team applicatiebeheer van het Diakonessenhuis veel nieuwe medewerkers kende, was er duidelijk behoefte aan een dergelijke training. De animo was dan ook groot, net als het enthousiasme na afloop.

Interessante praktijkvragen

Trainer van dienst was DJ van Dijk, de allereerste werknemer van Zorgon. Zo leerden de aanwezigen niet alleen meer over HiX, maar kregen ze ook een stukje geschiedenis van Zorgon mee. De nadruk in de training lag op basisexpressies en hoe deze overzichtelijk opgebouwd kunnen worden. Bij het opnameproces kon van Dijk interessante praktijkvragen behandelen en mooie nieuwe functionaliteiten toelichten.

Win-winsituatie

Ook Zorgon consultants Maarten Stals en Karlijn Knitel, beiden op dit moment aan het werk in het Diakonessenhuis, deden mee aan de training. Zo sneed het mes aan vele kanten. Een opleidingsruimte ruilen voor kennisverrijking klinkt niet alleen als een win-winsituatie, het was er ook echt een voor alle betrokkenen.

delen:
loading