12 februari 2018 Zorg

iStandaarden is de naam voor drie landelijk vastgestelde informatiestandaarden in de zorg en ondersteuning: iWlz, iWmo en iJw. Deze standaarden zijn een verzameling regels en afspraken die ervoor zorgen dat cliëntgegevens elektronisch, gestandaardiseerd, kwalitatief en veilig worden uitgewisseld tussen alle gebruikers. Uiteraard worden deze standaarden regelmatig gewijzigd, zodat deze altijd up-to-date zijn.

Inmiddels worden de nieuwe releases voor 2018 voorbereid, de iWlz 2.0, iWmo 2.2 en iJw 2.2. Wij geven daarom 5 tips om jouw organisatie klaar te stomen voor de iWlz 2.0.

5 tips bij de invoering van de iWlz 2.0

 1. Zorg dat je weet wat je moet doen
  Schrijf je in voor de bijeenkomsten: ‘iWlz 2.0 on the move’. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weet je wat je moet doen. Schrijf je op tijd in, want vol is vol.
 2. Weet wat je moet corrigeren
  Neem direct contact op met het zorgkantoor en vraag de benodigde informatie op. Controleer de informatie van het zorgkantoor en de eigen zorgadministratie.
 3. Maak een planning
  Zorg voor beschikbaarheid van medewerkers. Tot en met 29 maart 17:00 heb je tijd voor de reguliere werking van iWlz 1.2 en het doorvoeren van de controle en correcties van punt 2.0.
 4. Update je systeem op tijd
  Zorg dat de functioneel beheerder tussen 29 maart (na 17:00 uur) en 2 april (voor 00:00) de nieuwe release iWlz 2.0 succesvol heeft geïnstalleerd. Een duidelijke planning helpt hierbij.
 5. Blijf op de hoogte
  Lees op verschillende platforms over de wijzigingen en wat hiervoor gedaan moet worden. Volg bijvoorbeeld de LinkedIn en de website van Quoratio en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Zo blijf je up-to-date! En zorg dat je op de hoogte bent van de volgende releases en deadlines.

Is jouw organisatie er klaar voor? Wij wel!

Vragen of hulp nodig bij de implementatie van de iWlz 2.0?

Neem contact op met Bas Schueler via 06 – 120 35 762, hij helpt je organisatie aan een passende oplossing.

 

delen:
loading