04 augustus 2017 Salarisadministratie

Iedereen die de afgelopen tijd met een scheef oog heeft ge-NU.nl-d, ge-NOS-t, gefacebookt, geLinkedInd of via de old school papieren versie het nieuws heeft gelezen, zal het nieuwe omroepbericht van de NS aan de reizigers, niet ontgaan zijn.

Nu bedacht ik me als vakidioot in het functioneel beheer van de salarisadministratie ineens: kan mijn systeem een geslachtsverandering aan?! Laat staan het hokje “onbekend”. Binnen de conversies die ik voor klanten heb uitgevoerd spreekt de ervaring nu dat alles m of v is.

Moet ik dan nu het formulier “geslachtsverandering” gaan maken? Een snelle Google search laat zien dat je minimaal 16 jaar oud moet zijn en een deskundigenverklaring nodig hebt… Moet ik deze, om aan de verplichting van de werkgever te voldoen, mee administreren of mogen mensen van de salarisadministratie dit gewoon wijzigen? Gaat dit dan goed richting de Belastingdienst? Staat er een geslacht op je aangifte IB, en verandert deze dan aankomend jaar hierdoor mee?

Nu lijkt mijn vak soms wat cijfermatig, maar dit zijn dan toch de mooie vragen uit mijn vak die mij elke dag blij naar mijn werk laten gaan. Ik ga na het weekend eens kijken wat de rest van het team vindt…

Tom Vaandrager
Payroll Consultant

delen:
loading