12 juni 2018 Algemeen

IJzersterke combinatie van denken en doen

Quoratio breidt haar dienstverlening uit met Consultancy. Miranda van Mook, Directeur van de nieuwe unit, en Senior Consultant Sybrigje van der Kam vertellen hoe ze opdrachtgevers strategisch en pragmatisch adviseren bij het beheer en de inrichting van hun administratie en administratieve organisatie. “In elk geval schrijven we geen vuistdikke rapporten die ongelezen in een la belanden.”

Quoratio is een gewaardeerde partner voor HR- & salaris-, zorg- en financiële administratie. Waarom nu deze uitbreiding met een specifieke consultancy-unit? Voor Miranda van Mook is het een logische stap. “Opdrachtgevers weten ons goed te vinden voor tijdelijke en vaste invulling van administratieve functies. Dat is mooi, maar in gesprekken met klanten merken we dat er vaak meer schuilt achter de vraag om een van onze medewerkers.”

“Klanten blijken te worstelen met vraagstukken waarvoor de oplossing kan zitten in een ander softwarepakket, aanpassing van processen of een verandertraject binnen hun administratieve organisatie. Met onze nieuwe consultancytak willen we benadrukken dat we opdrachtgevers meer kunnen bieden dan alleen een oplossing voor een personeelsprobleem.”

Impact van papieren plannen

Sybrigje van der Kam is één van de Senior Consultants van de nieuwe unit. “Administraties moeten de omslag maken van mankracht naar denkkracht om bij te blijven dragen aan de ambities van een organisatie. Een moderne administrateur is een dienstverlener die verder kijkt dan zijn of haar eigen taak en afdeling. Iemand die begrijpt hoe administratieve processen in elkaar grijpen en het geheel laat draaien en verbeteren.”

“Onze consultants hebben veel verschillende bedrijven van binnen gezien en interne teams begeleid of aangestuurd en houden hun kennis up-to-date door opleidingen. Maar wat hun grootste meerwaarde is: ze kennen de weerbarstigheid van de praktijk. Door hun ervaring begrijpen ze de impact van papieren plannen op werkelijke processen en het dagelijkse werk van administrateurs. En misschien nog wel belangrijker: ze weten hoe onmisbaar intern draagvlak voor elke verandering is. Met hun frisse en tegelijkertijd kritische blik kunnen ze van doorslaggevende waarde zijn voor het slagen van een verandering.”

Meer aandacht voor draagvlak

Van Mook beaamt dat. “Het is ook wel logisch. Administratie is voor de meeste organisaties niet top-of-mind, maar eerder een ‘noodzakelijk kwaad’. En een nieuw softwarepakket selecteren doe je ook niet elk jaar. Des te opmerkelijker dat bij zulke grote investeringen vaak veel meer tijd aan de implementatie wordt besteed dan aan het voortraject en het creëren van draagvlak. Met het risico dat een applicatie niet wordt geadopteerd door de mensen die ermee moeten werken of dat het gekozen product de core business uiteindelijk niet optimaal ondersteunt. Implementatie geslaagd, project mislukt.”

“Quoratio heeft het voordeel dat we onafhankelijk kunnen adviseren, maar wel ervaringsdeskundigen in huis hebben die alle voor- en nadelen van pakketten kennen. Want geen keuze is zaligmakend.”

Onze drive is om klanten verder te helpen door uit te vinden wat ze echt nodig hebben om hun doelen te bereiken. Of dat nu gaat om selectie en implementatie van software, procesoptimalisatie of de transformatie van administraties naar proactieve afdelingen. Met Quoratio Consultancy bieden we opdrachtgevers nu een compleet menu met een ijzersterke combinatie van denken en doen. Een tijdelijke projectmatige kennisbron met praktijkervaring. Zo willen we meebouwen aan toekomstbestendige administratieve organisaties die zich blijven ontwikkelen, ook wanneer ons werk erop zit.

 

delen:
loading