Geschiedenis Quoratio

Als Quoratio begin 2001 haar deuren opent is de ambitie duidelijk zichtbaar. Maanden van voorbereiding zorgen voor een vliegende start en in het eerste kwartaal draait het werving- en selectieprogramma op volle toeren. De opleiding voor Junior Salarisadministrateur slaat goed aan in de markt en de eerste trainees gaan aan de slag bij diverse opdrachtgevers.

Dick Groen, (Medeoprichter en DGA) herinnert zich deze periode als een typische pioniersfase waarin Quoratio zich moest profileren in het specifieke gebied van de salarisadministratie. “We konden gelukkig rekenen op de sympathie van nogal wat managers die het fijn vonden dat wij ons uitsluitend richtten op dit vakgebied. Veel van de opdrachtgevers van het eerste uur zijn nog steeds klant bij Quoratio. Dat geeft een goed gevoel.”

De villa in Zeist werd medio 2003 verruild voor een etage aan het station Driebergen/Zeist. Hierdoor verbeterde de bereikbaarheid, een belangrijk punt voor de opleidingen. Veel (ex-)medewerkers zullen zich de vrijdagen herinneren met het drukbezochte borreluur. Inmiddels waren er ruim 40 medewerkers aan de slag en werden er twee Europeese Aanbestedingen binnengehaald. Naast trainees begint Quoratio ook consultants aan te bieden en breidt ze haar opleidingenpakket uit.

“2005 was voor ons de tweede fase. Verdere uitbreiding van de portfolio en professionalisering van processen,” aldus Jeroen de Vries (Medeoprichter en DGA). “Een hele boeiende periode waarin we onszelf voortdurend een spiegel voorhielden om te kunnen voldoen aan de wensen van onze klanten en medewerkers.” Inmiddels was Quoratio een bekend begrip geworden binnen de  ‘salaris-branche’ en ontstonden er tal van samenwerkingsverbanden en groeimogelijkheden. Omdat Quoratio de kwaliteit scherp wilde bewaken werd gekozen voor gecontroleerde groei. Dit leidde tot een toename  naar 90 medewerkers in 2007. Met de ondertussen opgerichte zusterorganisatie Arvode werd een pand betrokken in Bunnik met ruim 1.000m2 kantoorruimte, 50 parkeerplaatsen en op 4 minuten van het NS-station.

In 2008 en 2009 is Quoratio verder gegroeid naar 110 medewerkers. Opdrachtgevers in de publieke en private sector in heel Nederland maken gebruik van talenten en specialisten binnen het vakgebied van de salarisadministratie en personeelsadministratie. Op 10 oktober 2010 heeft Quoratio haar tienjarig bestaan gevierd. Dennis Kleijn (Directeur Marketing en Sales) geeft aan dat: "Ondanks de sterke recessie in de afgelopen jaren Quoratio in staat is gebleken om onderscheidend te zijn en haar klanten met scherpe tarieven en uitstekende medewerkers te ondersteunen. Door nog meer kennis van cao's en specifieke salarissoftware presteren onze medewerkers altijd boven verwachting. Ook zijn onze accountmanagers goed op de hoogte van specifieke ontwikkelingen binnen de branches. Voor komende jaren zien wij veel mogelijkheden om klanten te ondersteunen in kwaliteitsverbetering en tegelijkertijd efficiency (& kostenbesparingen!) sterk te vergroten."