Rendel

Payroll Consultant

Rendel startte in 2013 met het Traineeship Salarisadministratie waar hij zich bij Baker Tilly Berk bezighield met de salarisadministratie van a tot z. Daarna ging hij bij de Rabobank aan het werk, waar hij zich heeft ontwikkeld tot consultant. In die rol is hij aan het werk geweest bij Capgemini en werkt hij nu bij DLL als Payroll Specialist.

Ik werd al tijdens de eerste lesdag van de opleiding PDL geplaatst bij accountantskantoor Baker Tilly Berk, mijn eerste opdrachtgever. Dit was een grote uitdaging, mede vanwege de combinatie met de opleiding PDL die ik op hetzelfde moment volgde.

Ik ging al snel  met HR managers in gesprek over strategische kwesties.

Het hele proces van a tot z

Ik startte met DGA verloningen en kreeg de standaard werkzaamheden snel onder de knie en had tussendoor alle ruimte voor het stellen van vragen. Dat vind ik het grote voordeel van een traineeship, veel leren en tegelijkertijd praktijkervaring opdoen. Ik hield me hier niet alleen bezig met salarisadministratie, maar ook met loon- en pensioenaangifte en journaalposten waardoor ik ervaring opdeed met het gehele proces van a tot z.

Van salarisadministrateur naar HR en Payroll Consultant
Mijn tweede opdracht was bij het HR Portaal van de Rabobank in Boxtel. In het begin was ik een vraagbaak voor medewerkers van de Rabobank met relatief simpele vragen, maar groeide al snel uit tot aanspreekpunt samen met andere collega’s. Dit waren al snel geen simpele vragen meer. Ik ging met HR managers in gesprek over strategische kwesties rondom reorganisaties en loste problemen op rondom een nieuw HR systeem.

Ik heb mezelf onder begeleiding van Quoratio ontwikkeld tot consultant.

Mijn traineeship liep ten einde en Quoratio hoorde van de opdrachtgever over mijn goede inzet. Daarom kreeg ik het aanbod om consultant te worden. Natuurlijk wilde ik dat! Ik bleef werkzaam bij de Rabobank en heb mezelf onder begeleiding van Quoratio ontwikkeld tot consultant.

Controles en meer complexe zaken

Sinds juli 2015 ben ik weer helemaal terug in de payroll, waar ik als Junior Payroll Consultant aan het werk ging bij Capgemini. De salarisadministratie werd gedaan door collega’s in India, en ik was samen met mijn collega’s verantwoordelijk voor de juiste uitvoering ervan. We hielden ons bezig met controles, aansturing en complexere zaken. Ik droeg daarbij de verantwoordelijkheid voor mijn eigen segment van 1600 medewerkers.

Inmiddels ben ik als Payroll Specialist werkzaam op de afdeling HR Services van DLL. Zij zijn een internationale partner voor financiële oplossingen en onderdeel van de Rabobank Groep. In de rol van Payroll Specialist verzorg ik samen met mijn collega de gehele payroll. Wij zorgen dus dat iedereen elke maand het juiste salaris ontvangt. Dat klinkt simpel, maar daar komt heel veel bij kijken. Zo hebben we regelmatig te maken met specifieke vraagstukken op het gebied van wet- en regelgeving.

Ik wil de goeroe worden op het gebied van payroll.

Investeren

Ik heb de kans gekregen om ervaring in de praktijk op te doen en te ontdekken hoe leuk de salarisadministratie is. Daarnaast is het vak veel breder en dieper dan ik in eerste instantie dacht. Je hebt onder andere te maken met belastingen, pensioenen, sociale zekerheid en internationale wet- en regelgeving. Quoratio hield rekening met mijn wensen en heeft vanaf het begin in mij en mijn ontwikkeling geïnvesteerd. Ik ben uitgedaagd om te presteren en mezelf te bewijzen en dat heb ik gedaan. Hierdoor heb ik mezelf razendsnel ontwikkeld en kon ik doorgroeien naar de functie van Payroll Consultant. Het is mijn ambitie om de goeroe op het gebied van payroll te worden.

bekijk hier alle vacatures
delen:
loading